Wow ! 5 artis cantik menjadi status IBU TIRI mampu hidup Senang, Wajar kaum hawa kita Contohi.

Posted on

Membuat kemantapan untuk mengahwini pria berstatus duda tidak sesimple yang dikira. Lebih-lebih lagi apabila yang bakal dikahwini mempunyai anak, hasil perkongsian dengan isteri masa lebih awal.

Istilah ibu tiri menjadi kekhuatiran untuk sesetengah pihak kerana ramai melebelkan status mereka begitu buruk sekali. Watak amarah, kasar, tidak berperikemanusiaan dan antagonis hanya kerana anak-anak ini bukan terpancar daripada rahimnya sendiri menjadikan ibu tiri sering disalah erti.

Walhal ibu tiri juga adalah perempuan biasa yang punyai perasaan dan hati. Sekalipun bukan memancarkan anak-anak suaminya, ibu juga punya naluri keibuan apa lagi melihat anak-anak kecil yang memerlukan didikan.

mendidik anak-anak tiri bukan mudah namun ramai perempuan bergelar ibu tiri mampu mendidik dan menjadikan anak-anak tirinya sebagai insan sukses. paling penting mereka hidup senang dan aman damai.

1. Datuk Siti Nurhaliza.

contoh terdekat kejayaan  membesarkan dan mendidik anak-anak tiri adalah beberapa artis dan selebriti tempatan kita. Melihatkan contoh Datuk siti Nurhaliza yang hidup aman damai, penuh cinta bersama anak-anak tirinya sedikit membuka mata bahawa ibu tiri bukan untuk dilebelkan sesuka hati dengan watak penuh negatif.

Kelembutan dan cinta ikhlas daripada Datuk Siti Nurhaliza terhadap Kemoat-empat anak tirinya, Muhd Anas Zawawi, Muhammad Asyraf, Muhammad Adib dan Muhammad Aazief, menjadikan cerita anak beranak ini wajar di contohi. Walaupun pernah dilemparkan kata-kata cacian dan fitnah suatu waktu dahulu, namun beliau berjaya membuktikan bahawa mereka mampu hidup senang dan aman damai.

2. Datin Marlia Musa

Cerita dan perjuangan hidup Datin Marlia Musa yang berkahwin dengan komposer terkenal tanah air, Daruk M.nasir pada tahun 2000 juga wajar kita contohi. Perkahwinan M.Nasir yang memiliki lima orang anak. salah seorang anak tirinya nilam sari itu berusia 2 tahun menjadikan Marlia “ibu segera” kepda lima orang anak tirinya. Kini setelah 17 Tahun, mereka hidup sebagai sebuah keluarga yang  akrab dan utuh walaupun hanya bergelar ibu tiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *