Ferrari Ini Terbakar Teruk Dan Dilelong .. Harga Yang Dilelong Sangat Tak Masuk Akal !! Boleh Ke Cat Warna Pink?

Posted on

 

Jentera ini cuma dibina 929 unit yang dikuasai enjin 12 silinder berkapasiti 4. 9 liter.

Beli Ferrari terpakai dengan harga kurang lebih $40, 000 (RM164, 144) mungkin saja kedengaran seperti tawaran paling menarik di muka bumi ini.

Namun andaikan kereta yang dibeli itu sempat hancur dalam kebakaran, ia merupakan suatu hal tidak masuk akal.

Tersebut yang berlaku pada suatu Ferrari 512 BB yang tersenarai dalam situs website Copart, suatu syarikat lelongan dari Texas.

biarpun sebahagian besarnya hancur dimamah api, jenis itu berjaya dilepaskan dengan bidaan bernilai $39, 750 (RM163, 118).

Punca kebakaran tidak didedahkan oleh syarikat itu tapi andaikan dilihat, ia terang berawal dari bahagian belakang dimana enjinnya terdapat.

Bukan itu sahaja, bahagian dalaman juga rosak teruk serta terlihat tidak mungkin utk dipulihkan.

Sukar utk difikirkan kenapa pembelinya bisa membelanjakan wang sebegitu banyak utk suatu kereta yang dalam kondisi kritis begini. Sedangkan dengan wang yang sama, ia bisa beli pelbagai kereta baru seperti Dodge Challenger, Ford Mustang atau Alfa Romeo Giulia.

Dibuat dari 1976 sampai 1981, 512 BB (Berlinetta Boxer) dikuasakan oleh enjin 4. 9-liter 12 silinder yang menjana 335 ponsel serta 451 Nm. Bilangannya agak terhad iaitu 929 unit sahaja.

KENAPA FERRARI ‘ HARAMKAN ‘ KERETA MEREKA WARNA MERAH JAMBU (PINK)

Ia merupakan ketentuan syarikat dimana tidak ada warna merah jambu atau Pokemon untuk jenis Ferrari.

Jika mahu mempunyai Ferrari, anda bisa menempah jentera mengikut kemahuan dan style peribadi akan pemiliknya.

Meskipun anda membayarnya pada harga mahal, satu perkara yang akan tidak di buat oleh jenama terkait merupakan mewarnakan kenderaan mereka dengan warna merah jambu.

Ketua Pegawai Eksekutif Ferrari Australasia, Herbert Appleroth yang dipetik news. com. au berkata, ia merupakan ketentuan syarikat dimana tdk ada warna merah jambu atau tidak ada Pokemon Ferrari yang dibuat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *