8 Aktiviti Yang Boleh Buat Anda Jatuh Cinta dengan Roadtrip ke Pulau Jeju

Posted on

P.S: Sekiranya anda membawa anak, Jeju Loveland anda menyediakan “nursery” di pintu masuk untuk membolehkan anda dan pasangan bergembira melihat keletah-keletah patung di dalamnya.

3. Menerokai Manjanggul Cave

Percutian anda di Pulau Jeju tidak akan lengkap sekiranya tidak menjejakkan kaki ke Manjanggul Cave. Ia adalah sebuah terowong lava gunung berapi sepanjang 13 kilometer yang diiktiraf sebagai UNESCO World Heritage. Anda pasti akan terkesima melihat stalagmite, stalactite dan juga bentuk batu bata unik yang terhasil kerana proses semulajadi lava gunung berapi. Jangan lepaskan peluang untuk melihat “The Stone Turtle” yang menyerupai bentuk Pulau Jeju di terowong ini.

4. Cabar minda anda di Gimnyeong Maze Park

Sekiranya anda seorang yang sukakan cabaran, Gimnyeong Maze Park adalah yang wajib dilawat untuk mencabar minda anda. Lagi best kalau anda melakukan aktiviti ini bersama-sama keluarga. Confirm havoc jadinya. Gimnyeong Maze Park ini direka berdasarkan bentuk Pulau Jeju. Kalau nak lebih mencabar, pastikan anda cuba menyelesaikan maze ini tanpa menggunakan bantuan peta. Tengok berapa lama masa yang akan anda ambil. Barulah best kan?

5. Melawat Teddy Bear Museum

Anda turut membawa anak-anak ke Jeju untuk bercuti? Jangan risau sebab banyak je tempat menarik untuk dilawati oleh kanak-kanak di pulau ini. Salah satu daripadanya ialah Teddy Bear Museum. Di sini anda boleh belajar tentang sejarah penghasilan Teddy Bear, melihat pelbagai koleksi Teddy Bear dan juga membeli cenderahati. Confirm anak-anak anda akan bergembira sepanjang berada di dalam musium ini.

6. Menikmati keindahan air terjun Jeongbang Falls

Abang Nara berani jamin mulut anda akan terbuka melihat keindahan air terjun Jeongbang Falls. Ia adalah satu-satunya air terjun di Asia yang airnya turun terus ke lautan. Memang anda tak akan jumpa air terjun yang seunik ini di tempat lain. Jangan lupa tangkap gambar banyak-banyak dan nikmati kecantikan alam semulajadi di Jeongbang Falls.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *