10 Artis terkemuka Bergelar Haji & Hajah Muda..No 7 Yang Paling MUDA .. Subhanallah! Memang Beruntung Mereka Ni ..

Posted on

Menunaikan haji jadi yang diimpikan tiap-tiap umat Islam. Selalunya kita saksikan umumnya yang memperoleh kesempatan itu jika umur mencapai tua.

Namun ramai tidak berpeluang kerana belum juga cukup wang atau butuh menanti giliran di panggil Tabung Haji. Namun, keceriaan yang pasti dirasai andaikan berpeluang mengerjakannya pada umur muda.

Ini pada selebriti popular yang menunaikan haji pada umur muda.

1. DATUK SITI NURHALIZA

Penyanyi nombor satu negara ini pertama kalinya kerjakan haji pada 2007 disaat berumur 28 th. ditemani suami, Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa atau Datuk K.

2. NEELOFA

Setelah bertudung, pelakon cantik ini makin mendekatkan diri dengan Allah. Th. lantas Neelofa dengan ibunya ditemani selebriti, Vie Shantie Khan menunaikan haji pada umur 27 th..

3. NABIL AHMAD

Lama menaruh kemauan kerjakan haji, Nabil tidak menganggap peluangnya bisa pergi lebih awal jika menunaikan rukun Islam ke-5 itu dua th. lantas pada umur 32 th..

4. DEJA MOSS

Kerjakan haji seseorang diri pada th. 2002 disaat berumur 29 th., Deja atau Sharifah Hadijah Wan Mos tidak menganggap terima panggilan lebih awal ketimbang Tabung Haji.

5. HAFIZ HAMIDUN

Menunaikan haji pada 2016 disaat umur 32 th., Hafiz menyadari belajar jadi seseorang yang lebih kuat serta sabar. Ketika disana, penyanyi dikenali dengan lagu ketuhanan itu berjumpa penyanyi Indonesia, Opick serta pelakon Adi Putra.

6. MIZZ NINA

Mizz Nina atau Shazrina Azman, 37, saat ini semakin banyak mendekatkan diri dengan aktiviti keagamaan. Pada 2013, Mizz Nina serta suami, Noh Hujan berpeluang menunaikan haji sama-sama disaat umur 34 th..

7. ROSSA

Menunaikan haji pada 2002 disaat berumur 23 th., Rossa atau Sri Rossa Roslaina Handayani sempat menunaikan umrah serta melaksanakan percubaan berhijab nyaris dua bln. sekembalinya ketimbang menunaikan haji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *